Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 1 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nemrég többször is szembejött velem egy videó, amiben ezt az ételt készítették el. Ma reggel pedig volt alkalom és idő is, hogy elkészítsem, és milyen jól tettem! Pár perc alatt finom, látványos és laktató reggeli készült, amiből még a tojásrántottát nem annyira szerető kislányom is repetázott 🙂
Hozzávalók
- 1 szelet kenyér
- 1 tojás
- 3 szelet kolbász (vagy sonka. Vagy gépsonka, ízlés szerint, de ki is hagyható)
- 1 nagy szelet sajt
- 2 vékony szelet paprika
- kevés olaj a sütéshez
Szóval a kenyérszelet héját levágom, kb 1.5 cm szélesen körbe, vigyázva, hogy a héj egyben maradjon. A tojást felverem, és az apró kockára vágott egyéb hozzávalókat belekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, és a kenyér héját üresen beleteszem. Beleöntöm a gazdaggá tett tojást, és elegyengetem benne. Ha véletlen kevés kifolyik a héj alatt, semmi baj, egy villával visszateszem, amint kicsit megsült és már pakolható. Kis lángon kb 2 percig sütöm.