Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 5 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A rizs egy igazán hálás köret: gyorsan elkészül, és millióféleképpen lehet variálni. Lehet zöldségeket főzni bele, vagy például tojással dúsítani. Most ezt az utóbbit készítettem el.
Hozzávalók
- 2 dl rizs („A”)
- 4 dl víz
- vegeta, bors
- 4 tojás
- kevés olaj
Elkészítés
A rizst 2 evőkanál olajon folyamatos keverés közben megpirítom. Felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítem vegetával és borssal. Időnként megkeverve addig főzöm, amíg majdnem elfővi a levét. Ekkor letakarom, és hagyom kicsit kidurrogni a rizsszemeket.
Közben a tojásokat egy tálba töröm, villával alaposan összekeverem, kevés sóval megszórom. Egy evőkanál olajon megsütöm, mint a rántottát. Nem szabad nagyon kiszárítani, mert akkor nem lesz olyan finom.
Villával apró cafatokra tépkedem, majd belekeverem a rizsbe.