Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Köret, Receptek, Tejmentes, Tojásos ételek, Villámkaják,

A rizs egy igazán hálás köret: gyorsan elkészül, és millióféleképpen lehet variálni. Lehet zöldségeket főzni bele, vagy például tojással dúsítani. Most ezt az utóbbit készítettem el.

Hozzávalók

– 2 dl rizs (“A”)
– 4 dl víz
– vegeta, bors
– 4 tojás
– kevés olaj

Elkészítés

A rizst 2 evőkanál olajon folyamatos keverés közben megpirítom. Felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítem vegetával és borssal. Időnként megkeverve addig főzöm, amíg majdnem elfővi a levét. Ekkor letakarom, és hagyom kicsit kidurrogni a rizsszemeket. 

Közben a tojásokat egy tálba töröm, villával alaposan összekeverem, kevés sóval megszórom. Egy evőkanál olajon megsütöm, mint a rántottát. Nem szabad nagyon kiszárítani, mert akkor nem lesz olyan finom. 

Villával apró cafatokra tépkedem, majd belekeverem a rizsbe.