Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Ha épp nincs kéznél egy jól bevált recept, vagy szedett-vedett hozzávalók állnak csak rendelkezésre, ez a tokány remek megoldás: olyan hajrá-étel (mindent bele…), mégis finom, és a hozzávalók változatossága miatt sohasem unalmas.


Hozzávalók


– 70 dkg disznócomb
– 2 közepes fej vöröshagyma
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 2-3 szál újhagyma
– egy fehér paprika
– 2-3 szem kisebb paradicsom
– 10 dkg húsos szalonna
– pár szem savanyú uborka
– só, bors, vegeta
– 2 evőkanál liszt
– egy evőkanál pirospaprika

Elkészítés

A szalonnát csíkokra vágom, kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába és félreteszem. 

A szalonna kisült zsírján megpárolom a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott újhagymát. 

Amikor már puha, hozzáadom a kockára vágott fokhagymát és paprikát is. 

Amíg megpuhulnak, csíkokra vágom a disznócombot. 

Amikor a hagymás alap kész, meghintem a liszttel, és alaposan elkeverem. Végül mehet rá a pirospaprika, még egy keverés. Ezután beleteszem a húst, a megpucolt és cikkekre vágott paradicsomot, felöntöm bőven vízzel, és sózom, borsozom, vegetázom. 

Kb. 20 perc alatt puhára fő a hús, ekkor a karikára vágott uborkát is hozzáadom, és visszateszem a szalonnát is. 

Rottyantok még egyet rajta, és kész is. Rizzsel tálalom. 
Ízlés szerint adható hozzá egy kis citromlé vagy mustár is, esetleg tejszín. Vagy ami épp van otthon :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/