Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 8 db kifli + kb 0,5 kg-os kenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Receptek, Zsemle, kifli,

A teljes kiőrlésű vegyes lisztes kenyér tésztája volt az alap, de a tésztát 2/3-1/3 arányban elosztottam, a kevesebből kiflit sütöttem, a nagyobb darabból pedig kenyér sült. 

Nem csak szép lett, hanem finom is :o)

A kifli formázása: a vékonyra kinyújtott tésztát 8 darabba vágom, a végétől a csúcsáig jó szorosan feltekerem, a végén még a tenyeremmel meg is nyomom kicsit, hogy a rétegek szorosan illeszkedjenek.

Sütőpapíros tepsire teszem, pihen 20 percet.

Jól megspriccelem vízzel, megszórom lenmaggal és szezámmaggal.

A kenyeret formázás és 40 perc pihentetés után pengével bevágom, magokkal díszítem:

200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül:

A kenyérnek jénaiban 220 fokon kb 40 perc kell: