Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Tejmentes, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Szeretem a tésztaételeket, mert gyorsak, laktatóak, és kismillióféleképpen lehet őket variálni. Ez a mai is egy verzió a pennére. 

Hozzávalók

 
– 20 dkg durum penne
– 15 dkg fagyasztott kelbimbó
– 5 dkg házi sonka
– 1 nagy gerezd fokhagyma
– 2 dkg vaj (elhagyható)
– 1 evőkanál olívaolaj
– egy szál rozmaring
– ízlés szerint majoranna, petrezselyemzöld
– kevés parmezán
 
Elkészítés
 
Felteszem főni a vizet, és jó alaposan megsózom (legalább egy púpos evőkanál). Amikor már forr, beleteszem a tésztát és a fagyasztott kelbimbót, és időnként megkevergetve addig főzöm, amíg a tészta megpuhul. 

Közben a sonkát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát pedig apró kockára. 

A vajat és az olívaolajat egy serpenyőbe teszem, és megüvegesítem a sonkát rajta.

A fokhagymát is rádobom a sonkára egy percre.

Ha a tészta puha, leszűröm, majd a lecsepegtetett tésztát a kelbimbóval, ízesítem rozmaringgal, majorannával, petrezselyemmel. Sót csak akkor teszek hozzá, ha nagyon kívánja, a sonka is sós, és a tésztát is sós vízben főztem.

Pár perc alatt összerottyantom az ételt, majd tálaláskor krumplihámozóval vékony szeleteket vágom rá a parmezánból.

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/