Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Receptek, Sós finomság, Tésztafélék, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ezt az ételt nem is nagyon kell túlragozni, könnyebben és gyorsabban elkészíthető, mint ameddig tart leírni a hozzávalókat. És nem utolsó sorban értékmentésként sem utolsó…

Hozzávalók

– 20 dkg cukkini
– 30 dkg padlizsán
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2,5 dl tejszín
– 4-5 gerezd fokhagyma
– rozmaring, só, bors
– kevés sonka (ízlés szerint)
– pár reszelésnyi parmezán
– 6-8 db olajbogyó
– 15 dkg főtt tészta

Elkészítés

A tésztát kifőzöm sós vízben (ha van maradék máshonnan, az még jobb). Közben a padlizsánt és a cukkinit gyufaszálra vágom, a fokhagymát karikára. 

Az olajon megfuttatom a zöldségeket a fokhagymával. Nem sütöm puhára, mert nem akarom teljesen összetörni. Fűszerezem sóval, borssal, egy rozmaringággal. Amikor már majdnem kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom, hogy rottyanjon egyet.

Majd belekeverem a tésztát, ezzel is hagyom összemelegedni, és már tálalom is. Tálaláskor vékony csíkokra vágott sonkával, reszelt parmezánnal és ízlés szerint olajbogyóval teszem tartalmasabbá és csinosabbá. 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/