Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Kelt tészta, Kenyérfélék, Pizza, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

A recept eredetije a klasszikus pizza recept. Itt most csak a feltéteken változtattam, ezért ezeket írom le részletesen.


Hozzávalók a paradicsomos alaphoz

– 2 nagyobb fej vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– egy nagy doboz sűrített paradicsom 
– kevés ketchup
– cukor, só, bors, friss rozmaring, bazsalikom, oregánó
– 6-8 fej konzerv gomba

Feltét: szalámi, kukorica, paradicsomkarikák, jó sok reszelt sajt

Hozzávalók a tejfölös alaphoz

– 20 dkg tejföl
– 2-3 gerezd fokhagyma
– kevés só

Feltét: 3 szál újhagyma, pár deka fetasajt (rámorzsolva), fekete olajbogyó, kevés apróra vágott aszalt paradicsom (ezt előtte kb 15 percre langyos vízbe áztattam; elhagyható), rozmaring, jó sok reszelt sajt.

Elkészítés

A vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomsűrítményt, ízesítem fűszerekkel, és a vékony szeletekre vágott gombát kb. 5-6 percig összefőzöm vele.
Ezzel a gombás alappal kenem meg az egyik pizzatésztát

Mehet rá a feltét ízlés szerint

A végén jó alaposan megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amikor az alja elkezd rózsaszínesedni) megsütöm. 

Közben elkészítem a tejfölös alapot: a tejfölben elkeverem az apróra vágott fokhagymát és kevés sót, rákenem a tésztára

A feltéttel megszórom, és ugyanúgy megsütöm, mint a másikat.