Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: kb. 50 dkg-os kenyér
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
Senkit ne tévesszen meg a cím, tényleg tejmentes, ugyanis növényi margarint tettem a tésztájába, hogy finom kicsit kalácsszerű legyen a tésztája. Nagyon finom lett, egyaránt kiváló szendvicsalapnak és nutellás vagy lekváros kenyérhez is 🙂
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 10 g só
- 2 dkg élesztő
- 1 késhegynyi aszkorbinsav (elhagyható)
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg langyos Vénusz laktózmentes margarin vagy kacsazsír
- 180 ml langyos víz
Elkészítés
Meleg helyen kb. 40 perc alatt duplájára kel.
Ekkor lisztezett felületre borítom, és megformázom. Én most kimondottan szögletes kenyeret terveztem, hogy szép formás szendvicseket lehessen készíteni belőle, ezért egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába egyengetem, és alaposan meg ia nyomkodtam, hogy szépen elterüljön a formában.
Mivel nem gőzös sütőben sült, ezért nem is lett olyan szép cserepes, de egyáltalán nem bánom, az íze mindenért kárpótol 🙂