Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 6-8 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Édes vétkek, Receptek, Tojásmentes, Villámkaják,

Az egész úgy kezdődött, hogy egy fagyos téli estén az egész család a konyhában járta kanosszáját, “valamit úgy nyammognék, de mit?”-jeligère.
Mivel nagy sütés-főzést nem volt kedvünk rittyenteni, mindenki mondott valami okosat, hogy mit is enne, ebből született meg ez a desszert.
És hogy finom-e?
Elég, ha azt mondom: vacsora helyett is ezt ettük, nem is kellett azon gondolkodnom, hova tegyem a maradékot, mert nem maradt egy morzsa sem 🙂


Hozzávalók

1 csomag babapiskóta (kb 20 db)
1 adag főzött tejeskávé (lehet koffeinmentes is)
ízlés szerint rum(aroma)
1 liter tej
2 zacskó Dr. Oetker főzős csokipuding
8 csapott evőkanál cukor
10 dkg otthon fellelhető csokimaradék (kiváló a megmaradt mikulások és nyuszik eltüntetésére)
10 dkg durvára tört dió (és/vagy mogyoró, mandula, kesudió, mazsola, egyéb aszalt gyümölcsök)


Elkészítés

A babapiskótát tetszőleges darabokra töröm, és egy jénaiba teszem. 
Ezután meglocsolom kevés tejeskávéval, hogy épp csak beszívja, kicsit puhuljon. 
A diót egy zacskóba öntöm, és húsklopfolóval durvára töröm (lehet darálni is, én jobban szeretem, ha érzem roppanni a fogam alatt).

A csokipudingot a hagyományos módon megfőzöm:
Kb. 3 dl tejben elkeverem a pudingport, majd hozzáadom a többi tejet és a cukrot, és felfőzöm. Amikor már kezd sűrűsödni, beleöntöm az összetört csokit, megkeverem, és hagyom kicsit hűlni.
Ezután jöhet a rétegezés: megszórom a babapiskótát a dió felével
Majd a csokipuding felét is elegyengetem rajta.

Újabb réteg dió jön
Végül a maradék puding. Hidegre teszem egy órára, majd nem győzöm adagolni a családnak 🙂
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/