Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6-8 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Az egész úgy kezdődött, hogy egy fagyos téli estén az egész család a konyhában járta kanosszáját, “valamit úgy nyammognék, de mit?”-jeligère. Mivel nagy sütés-főzést nem volt kedvünk rittyenteni, mindenki mondott valami okosat, hogy mit is enne, ebből született meg ez a desszert. És hogy finom-e? Elég, ha azt mondom: vacsora helyett is ezt ettük, nem is kellett azon gondolkodnom, hova tegyem a maradékot, mert nem maradt egy morzsa sem 🙂
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta (kb 20 db)
- 1 adag főzött tejeskávé (lehet koffeinmentes is)
- ízlés szerint rum(aroma)
- 1 liter tej
- 2 zacskó Dr. Oetker főzős csokipuding
- 8 csapott evőkanál cukor
- 10 dkg otthon fellelhető csokimaradék (kiváló a megmaradt mikulások és nyuszik eltüntetésére)
- 10 dkg durvára tört dió (és/vagy mogyoró, mandula, kesudió, mazsola, egyéb aszalt gyümölcsök)
Elkészítés
A csokipudingot a hagyományos módon megfőzöm:
Kb. 3 dl tejben elkeverem a pudingport, majd hozzáadom a többi tejet és a cukrot, és felfőzöm. Amikor már kezd sűrűsödni, beleöntöm az összetört csokit, megkeverem, és hagyom kicsit hűlni.
Ezután jöhet a rétegezés: megszórom a babapiskótát a dió felével
Újabb réteg dió jön