Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

1

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Köret, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják,

Az előző ételhez hasonlóan ehhez sem kell hosszas előkészület, és pillanatok alatt az asztalon van egy finom, mégsem mindennapi fogás.

Hozzávalók (3 személyre)


– 40 dkg sertés szűz
– zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna, petrezselyemzöld)
– só, bors
– 3 evőkanál liszt
– kevés olaj (vagy vaj) a sütéshez
– mustár

A rizshez

– egy bögre (kb. 3 dl) rizs (“A”)
– 2 marék mirelit zöldségkeverék
– két bögre víz
– vegeta, bors

Elkészítés

A rizzsel érdemes kezdeni, mert ahhoz több idő kell, mint a húshoz. A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel. Hozzáadom a mirelit zöldségkeveréket, ízesítem vegetával és borssal, és néha megkevergetve addig főzöm, míg elfővi a levét. Ekkor lefedem, és hagyom, hogy kicsit még puhuljon.
Eközben a szüzet – ha kell – megtisztítom a hártyától, ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom. 

A lisztben elkeverem a zöldfűszereket, kevés sót és borsot ebbe is teszek. Az olajat (vagy vajat) felhevítem. 

A lisztes keverékben megforgatott hússzeleteket (ezt közvetlenül sütés előtt teszem), majd mindkét oldalukon kb. 3-3 perc alatt megsütöm őket. 

Tányérba szedem, és még melegen kevés mustárral megkenem őket. A zöldséges rizzsel tálalom. 

TIPP:

Az edényt, amiben a hús sült, semmiképpen ne tegyük azonnal a mosogatóba, pár falat finom kenyérrel érdemes kitunkolni, ezt a finomságot kár a lefolyón leengedni 🙂 

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/