Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Disznóságok, Húsétel, Receptek, Sós finomság, Tejmentes, Tojásmentes, Tojásos ételek, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Ha már a könyökünkön jön ki a sok hús étel, de olyat szeretnénk főzni, amit a húsevő férjünk/egyéb csatolt részek is megesznek, na akkor nyúlok én a zöldséges fasírthoz. Szinte bármilyen körettel tálalható, és egész gyorsan elkészül.

Hozzávalók

– 30 dkg darálthús
– egy kisebb fej vöröshagyma
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 40 dkg zöldség vegyesen: padlizsán, cukkíni, sárgarépa, fehérrépa
– só, bors, pirospaprika
– egy szikkadt zsemle vagy pár szelet kenyér
– 2 tojás (elhagyható)
– mindenféle magvak (szotyi, tökmag, szezámmag, lenmag)
– kevés zsemlemorzsa (a forgatáshoz)
– olaj a ütéshez

Elkészítés

A darálthúshoz hozzáadom a leáztatott és kinyomkodott zsemlét, a lereszelt (vagy egész kis darabokra vágott) zöldségeket és a tojást.

Megszórom alaposan a magokkal is.

Innentől kezdve úgy viselkedik, mint a sima fasírt: golyókat formázok, majd a két tenyerem között ellapítom, és megforgatom zsemlemorzsában. Olajban lassú tűzön kisütöm (persze süthető a sütőben is, éppen hogy megspriccelve kevés olajjal vagy akár anélkül). Szendvicsbe, ebédre vagy csak úgy, nasiként is fogyasztható :o)

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/