Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta

 

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Kategóriák: Előétel, Levesek, Receptek, Tejmentes, Tojásmentes, Villámkaják, Zöldségeket beszélek,

Gudics Ágiéknál, a www.koecceru.hu oldalon találtam ezt a nagyon egyszerű, de nagyszerű levest, amit azonnal ki is kellett próbálnom. Kevés dolog kell hozzá, és ebben a formában azok a gyerekek is megeszik a különböző zöldségeket, akiket egyébként a hideg kiráz tőlük 🙂


Hozzávalók

  • 1 sárgarépa
  • 1/2 fehérrépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 dl rizs
  • 1 babérlevél
  • késhegynyi őrölt kömény
  • só, bors
  • 1 evőkanál házi vegeta
  • diónyi zeller
  • 1/2 dl olaj


Elkészítés

A koecceru.hu oldalon barangolva jópofa írásokat olvastam (mint ez a konyhai horoszkóp), és nagyon sok egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető recepttel, szebbnél jobb ételekkel találkoztam, így nagyon nehéz volt leszakadnom az oldalról. Egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy mindjárt dél, és még mindig a monitort bámulom, engem meg a 2 éhes gyerek… szóval kiválasztottam egy gyors levest, és pár perc alatt elkészítettem 🙂

Ehhez a leveshez tényleg minden, a konyhában fellelhető zöldséget felhasználhatunk, az alapanyagok bátran variálhatóak, és az eredmény egy laktató, finom zöldségkrémleves lesz – ezután egy könnyű második bőven elegendő is. Az eredeti receptet megtaláljátok a koecceru.hu-n, ami Eszti tollából származik. Én ehhez képest csak pár pici módosítást végeztem (például tejmentessé tettem), de az alaprecept bombabiztos, próbáljátok ki ti is!

A zöldségeket minél kisebb darabokra vágom, hogy minél hamarabb megfőjenek. Én most sárga- és fehérrépát, burgonyát, zellert, hagymát, fokhagymát találtam itthon, ezekkel dolgoztam.

A krumplin kívül minden zöldséget az olajon elkezdtem pirítani, majd kb 3 perc múlva a rizst is hozzáöntöttem.

Amikor már belengi a zöldségek illata a lakást, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, mehet bele a krumpli is, és a fűszerek.

Én most nem leveskockát használtam, hanem édesanyám-féle házi vegetát (egyszer majd ennek is hozom a receptjét).

Egész puhára főztem mindent, majd a tűzről levéve mixerrel pürésítettem.

Ezután visszatettem a tűzre, felöntöttem annyi vízzel, hogy krémleves állagot kapjak (vigyázzunk, mert a hűtőben másnapra még sűrűsödik kicsit, nehogy elérjük a főzelék állagot! 🙂 )

Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálalhatjuk – nálunk ezek most elmaradtak, de így is nagyon finom volt 🙂

Ha pedig szeretnétek még több egyszerű, gyors és olcsó recept közül válogatni, látogassátok meg a koecceru.hu oldalt – biztosan találni fogtok fogatok alá valót 😉

Összegzés
recipe image
Recept név
Zöldségkrémleves
Szerző
Dátum
Előkészítési idő
Főzési idő
Teljes elkészítési idő
Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/