Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha valaki kóstolta már a mekis forró almás pitét, az biztosan megszerette. Csakhogy ez tele lehet mindenféle adalékanyaggal. Viszont elkészíthető otthon is, másodpercek alatt, és így biztosan tudjuk, hogy mit eszünk, arról nem is beszélve, hogy azzal töltjük, amivel csak kedvünk tartja.
Hozzávalók
- egy csomag mirelit levelestészta (tejmentes)
- 3 közepes alma
- egy kávéskanál kukoricakeményítő
- kevés vaníliáscukor
- ízlés szerint fahéj vagy citromlé
- a sütéshez kevés tejmentes margarin
Elkészítés
A mirelit levelestésztát kiolvasztom, és kb 2 mm vékonyra nyújtom. Akkorára vágom, hogy a melegszendvicssütőt éppen kitöltse. Közben az almát megpucolom, és kevés vízzel puhára párolom, Ízesítem cukorral, fahéjjal, és amikor puha, botmixerrel kicsit megdolgozom, hogy még azért darabos maradjon. Hozzákeverem a keményítőt, hogy kicsit egyben tartsa a tölteléket.
A melegszendvicssütőt felmelegítem, és az alsó felét megkenem vékonyan margarinnal. Ráteszem az egyik levelestésztát, megtöltöm a töltelékkel
A töltelék lehet almás vagy csokis, vagy akár reszelt sajttal is, ízlés szerint.
Megkenem a felső részt is margarinnal, és lefedem.
Amikor már nagyon kezd megdagadni, kicsit kinyitom a szendvicssütőt, hogy hadd dagadjon.
Aranybarnára sütöm, és óvatosan veszem ki, nehogy megégessem a kezem.
Azt azonban nem úsztam meg, hogy a nyelvem megégjen, mert mohó módon azonnal megkóstoltam :o)