Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 12 darab normál vagy 24 db minimuffin
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nem tudom, hogy csináljuk, de nálunk mindig van itthon egy-két olyan alma, ami már túlvan élete delén, nem túl ínycsiklandozó, de kidobni meg nagyon sajnálnám. Ezért kitaláltam ezt az almamentő muffin receptet, és büszkén mondom: bevált 🙂
Hozzávalók
- 10 dkg (növényi) margarin
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 sütőpor
- 15 dkg reszelt alma, fahéjjal megszórva
- 1 evőkanál lekvár
- 15 dkg liszt
- esetleg dió, mogyoró, mandula durvára törve a tésztába, és a muffin tetejére szórva is
Elkészítés
Ez a recept azért is nagyszerű, mert egyszerű: először is lereszelem az almát, megszórom fahéjjal, és félreteszem. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Ettől kezdve már csak egyetlen edényre lesz szükségem 🙂 A margarint meglangyítom, kézi habverővel elkeverem benne a cukrokat. Hozzáadom az egész tojásokat, megint keverek egyet. Mehet a masszába a só, kakaópor, sütőpor, lekvár is, újabb keverés. Ekkor borítom bele a reszelt almát is, megint kavarás. Végül jöhet a liszt, és az utolsó símítások (ha kerül bele mogyoró, dió, mandula, miegyéb, akkor azok is).
A muffinformát kibélelem szilikon vagy papír formákkal, a tésztát eloszlatom a 12 mélyedésben (vagy a 24-ben, ha minimuffint sütök), és már tolom is be a sütőbe 24-25 percre.
Gyerekekkel együtt is játszi könnyedséggel elkészíthető, és mint tudjuk: az a süti mindig sokkal finomabb, amit a gyerekekkel együtt készítünk 🙂
Jó étvágyat hozzá!