Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: fejenként 4 szelet kenyér
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A bundás kenyeret mindenki ismeri, és általában szereti is. Ez is egy fajta spórolás, amikor a több napos kenyeret már nem szívesen eszi meg az ember, de bundás kenyérként még egy utolsó küldetésre bevethető. A férjem szokása, hogy két szelet kenyér közé ken kinyomós sajtot (akár natúr, vagy ahogy én szeretem: zöldfűszeres verzióban), és úgy bundázza, süti. Mondhatom, ha már bebüdösítjük a lakást a sülő olajjal, ez a megoldás mindenképpen kárpótol érte 🙂
Hozzávalók
- kenyér
- egy tömlős sajt (ízlés szerinti ízesítésű)
- tojás
- a sütéshez olaj
Elkészítés
Annyira pofon egyszerű étel, hogy nem is tudom, leírjam-e. Szóval fogom a kenyérszeleteket, páronként.
A pár egyik oldalát megkenem a sajttal, ráborítom a másik szeletet.
Így egyben minden oldalát megforgatom a villával felvert, enyhén megsózott tojásban, majd meleg, de nem forró olajban aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Lehetne még tölteni szalámival, kolbásszal, reszelt sajttal, bármivel, ez egy alapverzió, de imádjuk!