Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 személyre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már unalmas a vajas kenyér, és feldobnád az étkezést egy egyszerű és nagyszerű kenyérre kenhető finomsággal, ez a cukkinikrém kiváló választás (és így még a zöldséget nem kedvelő gyerekek is megeszik 🙂 )
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 8 dkg lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Ízlés szerint oregánó, bazsalikom
- Kevés olaj
Elkészítés
Az egész étel pofonegyszerű, és nagyon finom 🙂 Úgy kezdődik, mint a grillezett cukkini (épp ezért én azonnal dupla adagot készítettem, mert tudtam, hogy felét azon melegében még pürésítés előtt be fogjuk falni)
Szóval a falatnyi kockára vágott cukkinit kevés (olíva)olajon, picit megsózva (én a tavasszal eltett medvehagymás fűszersót használtam, de sima sóval is működik) közepes lángon elkezdem grillezni.
Kb. 3 perc múlva adom hozzá az apróra vágott lilahagymát, fűszerezem és rendszeresen kavargatva addig sütöm, egészen puha lesz.
Csak ekkor teszem hozzá az apróra vágott fokhagymát egy percre, és már kész is 🙂
A családi béke érdekében a felét tálalom 🙂 , a másik felét botmixerrel kenhetőre pürésítem, és pirítóson vagy kenyérszeleten tálalom. Pár napot hűtőben is eláll, de akkor érdemes tovább növelni a mennyiséget.