Barion Pixel

Eperkrémleves vagy pohárkrém

Szerző:

Tojásmentes, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept, Levesek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha már eperszezon, folyjon a csapból is az eper 🙂

Miután befőztem a kellő mennyiségű lekvárt, a maradék eperből készítettem egy kis eperkrémlevest vagy éppen pohárkrémet – kinek hogy tetszik.

 

Hozzávalók

  • 0,5 kg eper
  • ízlés szerint szerecsendió, őrölt gyömbér, fahéj és szegfűszeg
  • kevés vaníliáscukor
  • 2 dl tejszín

 

Elkészítés

Két részre osztom az epret. Kb. kétharmadából lesz a massza, a maradékot pedig nagyobb darabokra vágom, hogy így is találkozzak vele a tányérban/pohárban.

Az eper kétharmadát felteszem a cukorral főni. 

Amikor már levet ereszt és folyni kezd, rásegítek kicsit botmixerrel, majd a fűszerekkel ízesítem. 

Pár percig összeforralom az egészet.

Beleteszem a nagyobb darabokra vágott maradék eperszemeket is.

Majd belecsorgatom a tejszínt. 

Rottyantok rajta még egyet, majd hagyom kihűlni, és hidegen hűtőbe teszem. Tányérban vagy pohárba rétegezve, tejszínhabbal tálalom.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!