Barion Pixel

Epres túrótorta

Szerző:

Édes vétkek, Összes recept

Adag: 8 szeletes zsúrtortához, 17 cm átmérő

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Első kedvenc tavaszi gyümölcsünk az eper. Korlátlan mennyiséget meg tudunk belőle enni 🙂 először csak magában faljuk fel, csak ezután van türelmünk kivárni a sütiket is vele. Mint például ezt a túrós nyalánkságot.

 

Hozzávalók

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 4 púpos evőkanál liszt
  • ½ zacskó sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg tejföl
  • 3 dkg (vaníliás) cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 1 zacskó Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • ½ csomag főzés nélküli zselatin
  • 30 dkg eper

 

Elkészítés

A piskótához az egész tojásokat a vízzel, a sóval és a cukorral kemény habbá verem. Ezután óvatosan beleforgatom a sütőport és a lisztet. Alulról sütőpapíros, oldalról vajjal kikent és lisztezett kapcsos tortaformába egyengetem a tésztát. Párszor a pulthoz ütögetem, hogy a felesleges buborékokat kikergessem, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 30 perc múlva tűpróbával ellenőrzöm, majd rácsra teszem hűlni. A formát csak kb. 5 perc múlva veszem le, miután egy késsel szépen körbevágom, hogy biztosan elengedje mindenhol a forma. Félreteszem, teljesen kihűtöm.

Közben elkészítem a krémet: a túrót villával összetöröm, majd a tejföllel simára keverem. Belereszelem a citrom héját (kezeletlen, vegyszermentes citromot használjunk, vagy inkább hagyjuk ki a héját), és belefacsarom a levét is. Cukorral ízesítem, és a zselatin fixet is elkeverem benne. Ha kihűlt a piskóta, félbevágom (ha a teteje kicsit púposra sikerült, azt is kiegyenesítem, és félreteszem a felesleget). Az alsó lapot visszateszem a tortaformába, és a krém felével megkenem. Az epret kb. 3 mm vékony szeletekre vágom, és a túróba egyengetem felét, kicsit bele is nyomkodom, és egy vékony réteg krémmel még le is zárom. Jöhet a második piskótaréteg, majd a tetejére a maradék túrókrém, erre az eper. Végül az egészet vékonyan lezárom a zselatinnal (épp csak azért, hogy az eper ne száradjon ki a süti tetején).

Visszateszem hűtőbe még legalább egy órára. A formából óvatosan kivéve tálalom.

Könnyű, egyszerű nyári desszert, aminek nehéz ellenállni 🙂

Van ennek a sütinek egy sütésmentes változata is, próbáld ki azt is 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!