Biztos vagyok benne, hogy mindenkinél (igen, még nálad is 🙂 ) létezik a konyhában egy olyan fiók, ahol a “jó lesz ez még valamire” dolgaidat tartod. Nem biztos, hogy tele van a fiók, az sem, hogy csak ilyen holmik vannak benne, sőt az is lehet, hogy nem is egy helyen van minden haszontalannak ítélt kütyü. Előfordulhat, hogy egyik szekrényben is, másik polcon is, harmadik fiókban is megbújik egy-egy darab a konyhai eszközök szégyenfoltjaiból.

Miért mondom ezt most?

Nincs túl nagy konyhám, de legalábbis jelentősen kisebb, mint ami az álmom lenne. És mivel szinte minden nap főzök, sokszor szimultánban is nyomva, ezért nálam elsősorban a praktikum az, ami fontos szempont a konyhában: szeretem, ha mindennek megvan a maga helye, minden kézre áll, és minden kéznél is van, ahol és amikor kell. Ha pedig mindez még esztétikus formát is ölt, az maga a konyhai kánaán 🙂 Szeretek neten, boltban, kiállításon nézelődni, ötletet meríteni, klassz megoldásokra rácsodálkozni, és új dolgokat felfedezni. Ráadásul igen szerencsésnek is tartom magam, mert van egy mérnök férjem, aki sokszor egyedi megoldásokat is talál a nem-egyedi problémámra.

Ezért is megyünk hétvégén a Konyhakiállításra, ami 2019. március 1-3 között kerül megrendezésre a Budapest Sportarénában (képzeljétek, a sors is azt akarta, hogy menjünk, mert Fortuna kegyes volt hozzánk, és a Bosch Home nyereményjátékán nyertünk 2 jegyet 🙂 ). Gasztrobloggerként és gyakorló háziasszonyként nem meglepő módon érdekel minden, ami a konyhával kapcsolatos. Jó, jó, az okoskonyhák világa engem valahogy nem érint meg, nem érzem az elfojthatatlan kényszert arra, hogy a hűtőmmel beszélgessek arról, hogy szerinte mi hiányzik belőle… De simán lehet, hogy ez is csak átmeneti, mint ahogy az is az volt, ahogy a régi, szeretett BlackBerry telefonomhoz ragaszkodtam, még sokkal azután is, hogy már ezer éve használhatatlan volt…. Vagy hogy elavulttá vált eszközeim, gépeim helyett beszerzek újat, majd továbbra is a régit nyúzom, hiszen ha az még működik, akkor nem állítom hadrendbe az újat (igen, belátom, kicsit furán vagyok összerakva; analóg vagyok egy digitális világban 🙂 ).

Az én legfeleslegesebb konyhai kütyüim

Visszakanyarodva a fő csapásra: a Konyhakiállítás miatt kicsit sorba vettem a saját konyhai eszközeimet. Általában igaz rám, hogy igyekszem csak olyan dolgokat megvásárolni, amit utána tényleg használok, de hát ugye néha csak becsúsznak olyan holmik is, amik a boltban még olyan nagyon jó ötletnek tűnnek… ezért mindössze három dolgot találtam, amit azonnal és szemrebbenés nélkül ki tudok paterolni a konyhámból. Mutatom is őket.

Fakanáltartó

Ezt a kütyüt férjemtől kaptam még réges régen, legalább három költözést élt túl, és a mai napig ott áll a tűzhely mellett. De minek?! Hiszen már az első költözés során megfogadtam, hogy a dobozában marad. De valahogy mégis mindig kimászott, és odaült a – szerinte – neki járó helyre. Pedig jó okom volt arra, hogy nem használtam ki: igaz, hogy mutatós, meg használat közben praktikus, de azon kívül mégiscsak a por lepi, meg az ételgőz csapódik le rá, és a kacskaringós részeit takarítgatni őszintén szólva nem egy leányálom.

Eredetileg így kellene használni. Nálunk csak porfogó…

Mosogatóba beépített mosogatószer-adagoló

Ezt is egy szuperhasznos és hatékony eszköznek gondoltam, egészen addig, amíg el nem kezdtem használni. A tartálya ugyanis túl kicsi, gyakran kell utántölteni, és valamilyen rejtélyes oknál fogva nekem állandóan bezselésedett benne a mosogatószer, amit utána semmi pénzért nem tudtam kiimádkozni többé belőle. Így kénytelen-kelletlen egy filléres megoldáshoz fordultam: egy kiürült folyékony szappan adagolót neveztem ki mosogatószer adagolónak. Láss csodát, zökkenőmentesen és bombabiztosan működik évek óta.

Te mit használsz mosogatószer adagolásra?

Ez meg mi a szösz?

Kedves olvasóim, kérlek benneteket, homályosítsatok már fel, hogy mi a csuda ez a holmi! Esküszöm, hogy megpróbáltam rájönni, kitalálni, hogy vajh’ mi célt szolgál: tojásszeletelőnek túl kicsi; zöldségszeletelőnek sem praktikus, mert túl vastagok lennének a szeletek. Férjem is beszállt az activity-be, az ő tippje szerint snidling(vagy egyéb zöldfűszer)vágó, hogy egyforma hosszúságúra vágja a darabokat. Beletrafált valamelyikünk? 🙂 Egy biztos: még életemben nem használtam ezt a valamit. Szerintetek fogom valaha?

Minek nevezzelek….?

Száz szónak is egy a vége: időnként nem árt nagytakarítást tartani a polcok, fiókok, szekrények rejtekeiben (konyhán innen és túl is), mert csoda dolgok kerülhetnek elő – és el is, hogy helyet adjanak az újabbaknak.

Summary
Leghaszontalanabb konyhai eszközeim
Article Name
Leghaszontalanabb konyhai eszközeim
Description
A három legfeleslegesebb és leghaszontalanabb holmi a konyhámból
Author

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Summary
Leghaszontalanabb konyhai eszközeim
Article Name
Leghaszontalanabb konyhai eszközeim
Description
A három legfeleslegesebb és leghaszontalanabb holmi a konyhámból
Author