Barion Pixel

Fokhagymás, sajttal töltött kifli

Szerző:

Kelt tészták, Tojásmentes, Kenyérfélék, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Sós finomság, Zsemle, kifli

Adag: 2*8 db kiskifli, vagy 8 db normál méretű

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Tegnap nagyon nem volt időm bonyolult, pepecselős dolgokat készíteni, de enni mégiscsak kell valamit, és mivel kongott a kenyértartó, gyorsan összedobtam egy kiflit – férjem kérésére ezúttal fokhagymás tésztával.

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt (BL55)
  • 6-8 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 evőkanál só
  • csipet aszkorbinsav
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • szóráshoz szezám- és lenmag, őrölt bors

Elkészítés

A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Közben kimérem a többi hozzávalót, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával együtt. Amikor szépen felfutott az élesztő, beleöntöm a tálba, és jó alaposan összedolgoztatom a géppel. Puha, de nem ragacsos tésztát kapok. Innentől kétféle út létezik: az egyik az, hogy elfelezem a tésztát, és apróbb, mini méretű kifliket sütök. Ha így döntök, a felezés után a tésztát szépen csinos kerekre igazítom, majd félreteszem egy órára meleg helyre pihenni. 

Miután duplájára kelt, fogom az egyik gömböcöt, jó vékonyra kinyújtom. Felcikkezem 8 cikkre, megszórom reszelt sajttal.

Feltekerem, és sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. 

Ezt megismétlem a másik bucival is. Pihennek 45 percet, majd 200 fokra előmelegítem a sütőt. Mielőtt betolom a sütőbe, alaposan megspriccelem vízzel, megszórom a magokkal, frissen őrölök rá borsot.

15-17 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

A másik megoldás, hogy normál méretű kifliket sütök. Ebben az esetben a tésztát nem felezem el kelesztés előtt, hanem egyben hagyom, majd pihentetés után nyújtom, 8 cikkre vágom, töltöm, tekerem és úgy sütöm ki. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!