Barion Pixel

Fűszeres csirkecsíkok görögsalátával

Szerző:

Villámétkek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Húsétel

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Amikor váratlanul állítanak be vendégek, az nem feltétlenül éri jól mindig az embert. De ha van otthon csirkemell és pár zöldség, hipp-hopp egy igazán könnyű és finom ételt lehet az asztalra varázsolni.

 

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg csirkemell
  • zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna), só, bors
  • 3 evőkanál liszt
  • a sütéshez pár korty olívaolaj 
 
A görögsalátához
  • paradicsom
  • fetasajt
  • kígyóuborka
  • zöld vagy fekete olajbogyó (én a feketére szavazok)
  • lilahagyma

 

Elkészítés

A csirkemellet csíkokra vágom, egy edénybe teszem, megszórom a fűszerekkel (zölddel és egyébbel is), kézzel összekeverem, nem faksznizok. 

Egy teflon edényben felmelegítem az olajat. Ezalatt a lisztben megforgatom a csirkecsíkokat, és hirtelen aranybarnára sütöm. 
Közben elkészítem a görögsalátát is (bár ennek nem árt, ha kicsit összeérnek az ízek, de sokat ne hagyjuk állni, mert az uborka és a paradicsom levet enged, és akkor már nem olyan finom). 

A recept leírása kb. annyi időt vedd igénybe, mint az egész étel elkészítése 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!