Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 8-10 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A gofrinál egyszerűbb nyalánkságot nem nagyon ismerek. Egyetlen edényben összekeverek minden hozzávalót, és kisütöm a gofrisütőben (vagy ennek hiányában egy palacsintasütőben). Nem bonyolult, igaz? Csakhogy mivel figyelnem kell a kisfiam tej- és tojásmentes diétájára is, a jól bevált receptemet át kellett alakítani egy kicsit. Teszteltem is a családon, és ebben a formában is teljes sikert aratott 🙂
Hozzávalók
- 6 dkg Liga vagy laktózmentes Vénusz margarin
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 6 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 2,5 dl langyos víz
- 1 kávéskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- ízlés szerint reszelt citromhéj vagy narancshéj
Nem tévedés, a 3 evőkanál liszt + 3 evőkanál olaj helyettesíti a tojást a tésztában.
Elkészítés
A margarint éppen hogy csak meglangyosítom, nem kell, hogy folyós legyen. Hozzáadom a vaníliás cukrot és a sima cukrot, és egy kézi habverővel alaposan összekeverem.
Mehet hozzá a sütőpor, a 3 kanál olaj és liszt is (az olaj és liszt keveréke helyettesíti a tojást).
Újabb keverés, és már megy is bele a só, a víz és a többi liszt.
Megint elkeverem, végül pedig belereszelem a citromhéjat is.
Egynemű, a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát kell kapnom.
A gofrisütőt előmelegítem, és amikor már kellően forró, kevés margarinnal megkenem mindkét oldalát (én az alját szoktam, majd rácsukom a tetejét is, így nem folyik végig a margarin a felső lapon).
Kb. egy merőkanálnyi tésztát teszek bele, kicsit szétoszlatom, hogy mindenhová jusson, és már csukom is le.
Aranybarnára sütöm, lekvárral vagy nutellával tálalom.
Ugye, hogy milyen egyszerű? 🙂