Barion Pixel

Gombaleves

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Levesek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Egy könnyű kis esti vacsora vagy egy tartalmasabb ebéd előtt előételként is kiváló ez a leves.

 

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba (én csiperkét szoktam, most épp barnát vettem)
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • egy fej fokhagyma
  • 2 közepes répa
  • egy fehérrépa
  • kis darab zeller
  • egy csomó zöldségzöldje
  • egy evőkanál liszt
  • só, bors, pirospaprika
  • eperlevél tészta (vagy házi csipetke, vagy ami épp kéznél van)

 

Elkészítés

Először is megpucolom a gombát és a többi zöldséget. 

Kevés olajon megdinsztelem a negyedekre vágott répát, a félbevágott fehérrépát, a kockára vágott zellert, az egész vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Mikor már finoman illatozik, meghintem a liszttel és a pirospaprikával, és elkeverem. 

Közben a gombafejeket félbevágom, majd vékony (kb 2-3 mm vékony) csíkokra. 

Felöntöm vízzel, a fűszerekkel ízesítem, majd fedő alatt addig főzöm, hogy már csak kicsit ropogjon a répa. Ekkor beleteszem a gombát és a cérnával összekötött petrezselyemzöldet is, és 10 percig főzöm.  

A végén beleszórom az eperlevél tésztát, és mindennel együtt puhára főzöm. Tejföllel tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!