Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Személy szerint én bárhogyan nagyon szeretem a cukkinit. Most egy grillezett verziót mutatok, próbáljátok ki bátran, szeretni fogjátok!
Hozzávalók
- személyenként egy közepes cukkini
- kevés olaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna, oregánó
Elkészítés
A cukkinit nem szoktam meghámozni, hanem egy dörzsis szivaccsal nagyon alaposan megmosom. Ezután kb. 1 cm vastag szeletekre vágom, az így kapott szeleteket negyedelem. Az olajat egy serpenyőben felhevítem, és annyi cukkinit teszek bele, ami éppen belefér, hogy minden falat érintkezzen a sütővel, ne feküdjenek egymásra a cukkinik. Közepes lángon sütöm, és csak amikor már az egyik oldaluk színt kapott, akkor fordítom. Ezután sózom, borsozom, és ízesítem zöldfűszerekkel. A fokhagymagerezdeket vastagabb szeletekre vágom, és csak a sütés végén, az utolsó pár percre adom hozzá, hogy ne égjen meg.
Tálalható önmagában is egy könnyű ebédre vagy vacsorára, de kiváló köret egy finom rántott hús mellé is 🙂