Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Habár ízig-vérig húsevőnek vallom magam, azért néha jól esik egy kis húsmentes étel is. Pláne ha gyors, finom és még a szemet is gyönyörködteti. A legjobb benne, hogy pár hozzávalóval is látványos étel készíthető, és még a mérleg is a barátunk marad 😉
Húsevőknek felturbózva:
Hozzávalók
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb cukkíni
- 1 fehérpaprika
- fűszerek: só, bors, oregánó, petrezselyemzöld
- kevés olívaolaj a sütéshez
- tálaláshoz reszelt parmezán
Elkészítés
Emlékeztek még a fűszeres olajra? Na, ha igazán finomat akarok készíteni, a fokhagymás olajat használom. Ahogy kinyitom az üveget, azonnal megcsap a fokhagyma illata, ahogy a serpenyőben kissé felhevítem, nyomban belengi az egész lakást a nyálcsorgatásra ösztönző illat. Hiba lenne kihagyni, na.
Szóval a zöldségeket előkészítem: a répát kb 3 mm vastag ovális szeletekre vágom, a hagymát cikkekre, a cukkínit pedig nagyobb falatokra.
Mindezt a már forró olajon percek alatt meggrillezem, fűszerezem sóval, borssal, zöldfűszerekkel vérmérséklet és ízlés szerint. Csak annyi zöldséget teszek a serpenyőbe, hogy kényelmesen elférjenek, és minden oldaluk szépen megpiruljon.
Végül egy tányérra halmozom, reszelek rá parmezánt.
Ha a húsos verziót választjuk, elég elővenni egy kis maradék natúr csirkemellet, vékony szeletekre vágni, és a zöldségek után a hússzeleteket is meggrillezhetjük.