Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 5 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Unod már, hogy mindig tészta a leves betétje? Valami mást, tartalmasabbat szeretnél? De kevés munkával, egyszerűen? Akkor kapj elő egy tojást és pár kanálnyi grízt, és már készülhet is a grízgaluska 🙂
Hozzávalók (a grízgaluskához)
- egy egész tojás
- gríz (vagy más néven búzadara), amennyit bevesz
- ízesíteni: vegeta, bors, kevés pirospaprika, esetleg zöldfűszerek
Elkészítés
A leveskészítés felénél a tojást egy villával felverem, belekeverem – szintén a villával – a grízt, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjak, ízesítem a fűszerekkel, és félreteszem, hadd szívja meg magár a gríz.
Amikor a levesben a zöldségek már majdnem megfőttek, egy vágódeszkát benedvesítek egy kicsit, és kb egy ujjnyi vastagon elegyengetem rajta az időközben kissé besűrűsödött masszát.
Késsel falatnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem a galuskákat.
Kb 10 perc alatt puhára főnek, és már tálalható is a leves 🙂