Barion Pixel

Grízgaluska leves

Szerző:

Tejmentes receptek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Levesek

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Unod már, hogy mindig tészta a leves betétje? Valami mást, tartalmasabbat szeretnél? De kevés munkával, egyszerűen? Akkor kapj elő egy tojást és pár kanálnyi grízt, és már készülhet is a grízgaluska 🙂

 

Hozzávalók (a grízgaluskához)

  • egy egész tojás
  • gríz (vagy más néven búzadara), amennyit bevesz
  • ízesíteni: vegeta, bors, kevés pirospaprika, esetleg zöldfűszerek

 

Elkészítés

A leveskészítés felénél a tojást egy villával felverem, belekeverem – szintén a villával – a grízt, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjak, ízesítem a fűszerekkel, és félreteszem, hadd szívja meg magár a gríz.

 

 

Amikor a levesben a zöldségek már majdnem megfőttek, egy vágódeszkát benedvesítek egy kicsit, és kb egy ujjnyi vastagon elegyengetem rajta az időközben kissé besűrűsödött masszát. 

Késsel falatnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem a galuskákat. 

Kb 10 perc alatt puhára főnek, és már tálalható is a leves 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!