Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 db jégkrém vagy 8 gombóc fagyi
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Nálunk a fagyinak mindig szezonja van, de nyáron, a melegben különösen. Munka, ovi és bölcsi után hazaérve első dolgunk, hogy nyitjuk a fagyasztót, és egy finom gyümölcsös frissítőért nyúlunk 🙂
Elkészíthető bármilyen gyümölccsel, én most egy ribizliset mutatok.
Hozzávalók
- 20 dkg mirelit ribizli (én ezt tavaly tettem el, de lehet bolti is, bármilyen ízű)
- 3 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
- egy doboz vagy jégkrémforma, amiben lefagyasztjuk
Elkészítés
Az elkészítése egyszerű, mint az egyszeregy: fogom a fagyos gyümölcsöt (fontos, hogy fagyos legyen, mert akkor azonnal is fogyasztható, mint egy pohárkrém), a porcukorral egy késes darálóba teszem. Annyira darálom csak össze, hogy krémes állagú legyen.
A tejbe beleöntöm a pudingot, és egy kézi habverővel csomómentesre keverem. Pár perc után érezhetően elkezd sűrűsödni, ekkor már jó.
Hozzáöntöm a ribizlit, jól elkeverem, és a jégkrémformába adagolom.
1-2 órára mélyhűtőbe teszem, nem kell sokkal több neki, mert eleve fagyos gyümölccsel dolgoztunk. Csak győzzük gyártani ezt a finomságot! 🙂
TIPPEK:
- A formából úgy a legkönnyebb kiszedni, hogy pár másodpercre forró víz alá tartom a formát, majd a nyelével megmozgatom. Amikor kezd engedni, óvatosan kihúzom.
- ha nincs kéznél ilyen formánk, a kisméretű joghurtospohár is megfelel, amibe nyélnek fa spatulát is használhatunk.