Barion Pixel

Kakaós csiga

Szerző:

Kelt tészták, Édes vétkek, Összes recept

Adag: 1 sütőtepsi vagy két kerek piteforma

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

A recept alapjául a jól bevált kakaós kalács tésztáját vettem, mert ezt szeretjük legjobban, éppen csak a formázásban tértem el, de mondhatom: ebből rendszer lesz 🙂

 

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kisebb tojás sárgája
  • egy csipet só

 

A töltelékhez

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 dkg kakaó

 

Elkészítés

Ugyanúgy készül, mint a kalács (élesztőt felfuttat, minden hozzávalót a dagasztóba tesz, alaposan összedolgoz, 50 percet pihentet).

 

Így néz ki, mikor már megkelt:

Pihentetés után kb. fél ujjnyi vastag téglalapra nyújtom.

Ezután a töltelékkel egyenletesen megkenem, és feltekerem.

Ujjnyi vastag szeletekre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket.  Ha kerámia piteformát választok, akkor elég csak kivajazni, nem szükséges a sütőpapír. Nem kell túl szorosan, mert úgyis még kelnek, és sütés közben is nőni fognak, ki fogják tölteni rendesen a tepsit. 30 percig pihentetem, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Legjobb még langyosan, de dobozban napokig is eláll, és finom puha marad.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!