Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 6 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Egyik nagy kedvenc tésztaételem a káposztás tészta. Eddig mégsem készítettem soha, mert édesanyámé volt az etalon – na és nem utolsó sorban egyetlen porcikám sem kívánta a káposztaszeletelés sziszifuszi munkáját… Na de most elővettem az én okos gépemet, amivel szó szerint percek alatt megvolt a munka, így ma ez az étel volt az ebédünk 🙂
Hozzávalók
- 2 kg fehér káposzta
- olaj
- só, bors
- ízlés szerint cukor
- késhegynyi őrölt kömény
- 50 dkg fodros nagykocka
Elkészítés
Az egész művelet legmacerásabb része a káposzta szeletelése. De ha egy géppel meg tudjuk kímélni ettől magunkat, ezután az egész főzés már gyerekjáték – és máris asztalon gőzölöghet a finom káposztás tészta.
Tehát: fogom a lereszelt káposztát, olajjal megöntözöm (kb 1.5 dl kellett nekem ennyi káposztához), megsózom, és kis lángon elkezdem párolni. Időnként megkeverem, hogy véletlenül se égjen le. Addig párolom, amikor már érzem, hogy kezd puhulni, de azért még éppen roppan a fogam alatt.
Ekkor megcukrozom, picit borsozom, és kevés őrölt köménymaggal is megszórom, majd a sós vízben kifőtt,leszűrt tésztával összekeverem. Tálaláskor porcukorral vagy őrölt borssal (esetleg mindkettővel) megszórom.
Jó étvágyat!