Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 12 db normál vagy 24 db minimuffin
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha váratlan vendégek érkeznek, ha az oviba/suliba kell egyszerűen elkészíthető sütit vinni, vagy ha magadnak/szeretteidnek szeretnél kedveskedni egy kis tejmentes finomsággal, kapd elő ezt a karácsonyt idéző muffin receptet, a sikered garantált lesz
Hozzávalók
- 15 dkg (tejmentes) margarin
- 12 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 sütőpor
- ½ kávéskanál fahéj
- ½ kávéskanál őrölt gyömbér
- ½ kávéskanál szerecsendió
- 1 evőkanál lekvár
- 15 dkg liszt
- Ízlés szerint apróra vágott csokoládé
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Mire felmelegszik, már mehetnek is a muffinok a sütőbe, annyira egyszerű ez a recept 🙂
A margarint tedd egy tálba, és épp csak annyira langyítsd meg, hogy kézi habverővel a cukrot el tudd keverni benne. Ezután add hozzá az egész tojásokat, ismét keverj rajta egyet. Mehet bele a sütőpor, a fahéj-szerecsendió-gyömbér kombináció (vagy ha a kész mézeskalács fűszerkeveréket szereted, akkor abból tegyél bele):
Végül a lekvár és a liszt is:
Keverd el ismét, nem kell nagyon, elég, ha éppen egynemű lesz. Ha van kéznél csoki (mikulás után, karácsony előtt ez könnyen előfordulhat), törhetsz bele azt is, nem rontja el:
Oszd el a masszát a 12 papír/szilikon formába, és told a sütőbe 22-23 percre.
Ezután már csak a türelmet kell gyakorolnod, hogy a finoman illatozó muffinokat ne azon melegében akard felfalni 🙂