Barion Pixel

Karfiolleves tejfölösen

Szerző:

Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Levesek

Adag: 4 fő

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha már rávettük magunkat a rántott karfiol elkészítésére, ki ne öntsük a főzővizet, hanem dobjunk össze belőle egy villámgyors, hidegen és melegen egyaránt finom levest.

 

Hozzávalók

  • a karfiol főzővize (esetleg megmenthetünk pár apró virágot is a karfiolból)
  • egy fej vöröshagyma
  • egy fej fokhagyma
  • mirelit saláta alap (borsó és répa, fehérrépa van benne)
  • egy marék kelbimbó (szintén mirelit)
  • kevés tárkony, zöldségzöldje
  • egy kis doboz tejföl
  • egy púpos evőkanál liszt
  • só, bors


Elkészítés

A karfiolt megfőzöm sós vízben. 

 

 

A főzővizet felforralom, beleteszem a hagymát, fokhagymát, mirelit zöldségeket, fűszerezem. 

 

 

Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, hogy csomómentes legyen. 

 

Lassan hozzákeverek egy merőkanállal a leves levéből is. Gyorsan elkeverem, hogy ne kapja össze a tejfölt. 

 

Amikor puhák a zöldségek, a habarást belecsorgatom a levesbe, rottyantok rajta egyet, és már kész is.

 

Ilyen forró nyári napokon, mint ami mostanában van, hidegen fogyasztva igazán frissítő étel.

 

Jó étvágyat!



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!