Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már rávettük magunkat a rántott karfiol elkészítésére, ki ne öntsük a főzővizet, hanem dobjunk össze belőle egy villámgyors, hidegen és melegen egyaránt finom levest.
Hozzávalók
- a karfiol főzővize (esetleg megmenthetünk pár apró virágot is a karfiolból)
- egy fej vöröshagyma
- egy fej fokhagyma
- mirelit saláta alap (borsó és répa, fehérrépa van benne)
- egy marék kelbimbó (szintén mirelit)
- kevés tárkony, zöldségzöldje
- egy kis doboz tejföl
- egy púpos evőkanál liszt
- só, bors
Elkészítés
A karfiolt megfőzöm sós vízben.
A főzővizet felforralom, beleteszem a hagymát, fokhagymát, mirelit zöldségeket, fűszerezem.
Közben a tejfölben elkeverem a lisztet, hogy csomómentes legyen.
Lassan hozzákeverek egy merőkanállal a leves levéből is. Gyorsan elkeverem, hogy ne kapja össze a tejfölt.
Amikor puhák a zöldségek, a habarást belecsorgatom a levesbe, rottyantok rajta egyet, és már kész is.
Ilyen forró nyári napokon, mint ami mostanában van, hidegen fogyasztva igazán frissítő étel.
Jó étvágyat!