Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 12 db normál vagy 24 db minimuffin
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Hozzávalók
- 15 dkg margarin (laktózmentes Vénusz)
- 15 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 15 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 evőkanál lekvár
- 2 tasak instant kávé (2:1 vagy 3:1 vagy ennek a tasakonként 14-16 g-nak megfelelő egyéb instant kávé)
Elkészítés
A legegyszerűbb édességek egyike: egyetlen edény és egy kézi habverő kell az összeállításhoz, és a gyerekek is jól bevonhatók nemcsak az elpusztításába, hanem az elkészítésébe is 🙂
A langyos, puha margarint a tojással és a cukorral elkeverem.
Hozzáadom a sütőport és a lekvárt:
Végül a kávét is:
Megkutyulom, majd a legvégén a liszttel is csomómentesre keverem. És ennyi 🙂
Kiporciózom a papírral vagy szilikonnal bélelt formákba, és a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom 25 percre.
Készíthetjük a fél adagot a megszokott csokis-kakaós megoldással is, akkor a kávé hozzáadása előtt (de a liszt után) felezzük meg a tésztát, egyik felébe mehet a kávé, másikba a kakaópor a csokidarabokkal. Egy tészta – két desszert 🙂
TIPP: ha kedveljük a kávé intenzívebb ízét, rakhatunk bele több instant kávét is, a receptben írt adagtól éppen csak kellemesen sejteni lehet benne a kávét.