Barion Pixel

Kiflisütés éjszakai kelesztéssel

Szerző:

Kelt tészták, Tejmentes receptek, Tojásmentes, Összes recept, Zsemle, kifli

Adag: 8 db

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Ha reggelire friss kiflire vágysz, de nincs kedved emiatt órákkal korábban kelni, készítsd el éjszakai kelesztéssel! Így reggel csak kisütöd, míg lefő a kávé, és forró kiflivel indíthatod a napod 🙂

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 12 g só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 5 dkg margarin vagy teavaj
  • 1,2 dkg friss élesztő (vagy ennyinek megfelelő porélesztő)
  • 2,5 dl langyos víz

Elkészítés

A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, amit meleg helyen duplájára kelesztünk (kb. 45 perc alatt). Ezután enyhén lisztezett felületen kör alakban olyan vékonyra nyújtjuk, ahogy a tészta engedi. 8 egyforma cikkre vágjuk, mindegyiken nyújtunk még kicsit, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, amit folpackkal lefedünk, és kb. 5 fokos helyre tesszük (ez lehet a hűtő, vagy őszi/tavaszi éjszakákon az erkély is).

Másnap reggel szobahőmérsékleten hagyjuk átmelegedni a tésztát, amíg 220 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütés előtt alaposan bevizezzük a kifliket, ízlés szerint megszórjuk magokkal vagy nagyszemű sóval. A tepsit egy ugyanakkora tepsivel lefedjük, és 220 fokon 10 percig fedő alatt, majd 15-20 percig fedő nélkül sütjük, míg aranybarnák lesznek a kiflik. Várjuk meg, míg legalább langyosra hűlnek, ekkor azonnal fogyaszthatóak 🙂

Nézd meg mindezt videón is:

Jó étvágyat!

Nézd meg kenyérsütésről szóló videóimat is:



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!