Barion Pixel

Krumplifőzelék fehéren

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Krumpliételek

Adag: 3-4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ez a recept formabontó a mi asztalunkon, mert nálunk a főzelékek alapvetően pirosan készülnek. De egyszer így is ki kell próbálni, és szerintem nem sokban marad el a piros testvérétől.

 

Hozzávalók

  • egy nagy fej vöröshagyma
  • 60-70 dkg krumpli
  • só, bors, babérlevél, kevés őrölt kömény
  • 2 kanál zsír
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • ízlés szerint 2 evőkanál 10%-os ecet

 

Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom, és kevés olajon puhára párolom. 

Közben a krumplit 3 mm vastag szeletekre vágom. Ha a hagyma puha, ráöntöm a krumplit, annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Ízesítem sóval/vegetával, borssal, babárlevéllel és késhegynyi köménnyel.

Fedő alatt szépen főzni kezdem. Nem kell neki sok idő, mert a vékony szeletek gyorsabban főnek. Amikor már majdnem puha a krumpli, elkészítem a rántást: a zsíron rózsaszínre pirítom a lisztet.

Óvatosan belecsorgatom a főzelékbe. Hagyom még egyszer rottyanni egyet, és mielőtt elzárom, kevés ecettel pikáns savanykás ízt adok neki. Natúr csirkemellel tálalom.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!