Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3-4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ez a recept formabontó a mi asztalunkon, mert nálunk a főzelékek alapvetően pirosan készülnek. De egyszer így is ki kell próbálni, és szerintem nem sokban marad el a piros testvérétől.
Hozzávalók
- egy nagy fej vöröshagyma
- 60-70 dkg krumpli
- só, bors, babérlevél, kevés őrölt kömény
- 2 kanál zsír
- 2 púpos evőkanál liszt
- ízlés szerint 2 evőkanál 10%-os ecet
Elkészítés
A vöröshagymát apró kockára vágom, és kevés olajon puhára párolom.
Közben a krumplit 3 mm vastag szeletekre vágom. Ha a hagyma puha, ráöntöm a krumplit, annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Ízesítem sóval/vegetával, borssal, babárlevéllel és késhegynyi köménnyel.
Fedő alatt szépen főzni kezdem. Nem kell neki sok idő, mert a vékony szeletek gyorsabban főnek. Amikor már majdnem puha a krumpli, elkészítem a rántást: a zsíron rózsaszínre pirítom a lisztet.
Óvatosan belecsorgatom a főzelékbe. Hagyom még egyszer rottyanni egyet, és mielőtt elzárom, kevés ecettel pikáns savanykás ízt adok neki. Natúr csirkemellel tálalom.