Barion Pixel

Meggyes-csokis karobos muffin tejmentesen

Szerző:

Tejmentes receptek, Édes vétkek, Villámétkek, Összes recept, Muffin

Adag: 24 db minimuffin vagy 12 db normál

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha húsvétról, mikulásról vagy egyéb csokigyűjtő ünnepségről marad csokoládénk, a legegyszerűbb (és legfinomabb) módja ezek eltüntetésének egy gyors muffin. Annyira egyszerű, hogy pici gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésébe, és garantált a siker vele.

 

Hozzávalók

  • 15 dkg laktózmentes Vénusz margarin
  • 12 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál karob
  • 15 dkg liszt
  • Ízlés (és húsvétról vagy egyéb ünnepről maradt csokoládémennyiség) szerinti csoki
  • 2 nagy maréknyi magozott meggy

 

Elkészítés

A langyos margarinban egy kézi habverővel elkeverem a cukrot, majd a tojást, a sütőport, a lekvárt, karobot (vagy akár sima kakaóport), végül pedig a lisztet is.

Álljunk meg egy szóra! Hogy mi is az a karob?

A karob a szentjánoskenyérmag őrleménye, amit a kakaóra érzékenyek kakaópótlóként fogyaszthatnak. Színre valamivel fakóbb, mint pl. a Holland kakaópor, ízre kicsit fahéjasabb beütésű, de mindenképpen finom 🙂

Szóval a masszába beletördelem kisebb-nagyobb darabokra a csokit (ebben igazán nagy segítségünkre lehetnek az apró kezek), és a kimagozott, negyedekre vágott meggyet. Én a meggyet egy kis tálkába szoktam tenni magozás és vágás közben, hogy a leve ne áztassa el a muffint – és a kislányom szereti is így meginni, így mentjük, ami menthető 🙂

Amikor kész a massza, kicsit félreteszem, és előmelegítem a sütőt 190 fokra.

A muffinfsütőt (használhatunk mini- és normálméretű muffinsütőt is, papír vagy akár szilikon formákat is. Én utóbbit otthoni fogyasztásnál jobban preferálom, de amikor utaznak a muffinok, a papír egyszerűbb) kibélelem a formákkal, majd egy evőkanállal megtöltöm őket, kb. a forma 2/3 részéig.

Ha a sütő már forró, a minimuffinokat 15-17 perc alatt, a normál méretűeket 20-25 perc alatt sütöm készre.

Az egész mutatvány félórán belül megvan, így váratlan vendégek esetén is bátran nyúlhatunk ehhez a finomsághoz.

TIPP:

Meggy helyett tehetünk bele cseresznyét, vagy szinte bármilyen más gyümölcsöt. A gyümölcs szezonon kívül lehet mirelit is, de akkor várjuk meg, míg kiolvad, és a felesleges levet szűrjük le róla.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!