Barion Pixel

Zöldborsó mikrozöldes házi fehér kenyér

Szerző:

Kelt tészták, Tejmentes receptek, Tojásmentes, Kenyérfélék, Zöldségeket beszélek, Összes recept

Adag: kb. 75 dkg-os kenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Mikrozöld kihívásban vettem részt, és most megmutatom, hogy milyen finom harmóniát teremt a frissen, az ablakpárkányban nevelt zöldborsó és a házi kenyér találkozása.

 

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt (BL55)
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 evőkanál só
  • pici cukor
  • egy maréknyi frissen vágott zöldborsó mikrozöld

 

Elkészítés

A kenyér alapreceptje természetesen a mi mindennapinké.

A hozzávalókat a szokott módon összeállítom, és ruganyos, az edény falától könnyen elváló tésztát gyúrok belőle. A mikrozöldet egy olló segítségével kb. 1 cm-es darabokra vágom, és a dagasztás utolsó pár percében a tésztába gyúrom. Ekkor így néz ki a tészta:

Letakarom egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen kb. 45 perc alatt duplájára kel.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, és a szokott módon veknit formázok belőle, és sütőpapírral bélelt jénaiba teszem

Újabb 40-45 percig pihen, közben a sütőt előmelegítem 240 fokra. Közvetlenül a sütőbe helyezés előtt egy éles pengével három helyen bevágom (vagy éppen mintát vágok rá, ahogy tetszik), alaposan megspriccelem vízzel, ráteszem a jénai fedelét, és betolom a sütőbe.

20 percig sül fedő alatt, majd lecsökkentem a hőmérsékletet 220 fokra, és újabb 25 percig sütöm. Ha a roppanós kenyérhéj a célom, ezután kiveszem a jénaiból a kenyeret, és csak a sütőpapírra visszateszem még 5 percre, ekkor már hőlégkeveréssel sütve.

A kenyeret rácsra teszem hűlni. Szelés közben a szeleteken láthatóak a pici zöld csíkok, nagyon látványossá teszi a kenyeret.

Kiváló szendvicsalapanyag, amin enyhén érezhető a zsenge zöldborsó íze és illata, nagyon finom 🙂

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!