Barion Pixel

Nem hiszel az ízlelőbimbóidnak: brokkolifőzelék

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 2 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Sokan el sem hiszik, de az én nagylányom (hozzám hasonlóan) szereti a brokkolit. Nemcsak rántva vagy krémleves formában, hanem főzelékként is. Ezért rendszeres vendég az asztalunkon. Most megosztom veletek a receptet, hogyan készítem, hátha kedvet kaptok ti is 🙂

 

Hozzávalók

  • 45 dkg mirelit brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, kevés bors
  • 0,5 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt


Elkészítés

Én minden főzeléket rántással készítek. Egyszerűen azért, mert szeretem az illatát és az ízét. Ez a főzelék is így készül, de ne szaladjunk ennyire előre. 
A mirelit brokkolit felteszem annyi sós vízbe főni, ami ellepi. Amikor már teljesen puha, elkészítem a rántást: az olajat felmelegítem (nem kell túl forróra, mert akkor megég a liszt és a fokhagyma), beleszórom a lisztet, kicsit hagyom megpirulni. Fokhagymanyomón belenyomom a fokhagymát is, és kb 30 mp-ig hagyom pirulni. Folyamatos keverés közben a rántást beleöntöm a főzelékbe, ízlés szerint kevés frissen őrölt borssal is ízesítem. 
Sült virslivel vagy főtt tojással tálalom. Gyors, egyszerű, egészséges és finom – kell ennél több? 🙂

Jó étvágyat!

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!