Barion Pixel

Rakott hús tejföllel

Szerző:

Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Húsétel

Adag: 5 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ahogy azt már írtam, a rizs egy igazán hálás köret. De nem feltétlenül kell a megszokott, unalmas köretként gondolni rá, darálthússal remek rakott étel válhat belőle.

 

Hozzávalók

  • 3 dl rizs („A”)
  • 6 dl víz
  • vegeta, bors
  • 60 dkg darálthús (nem baj, ha egy kicsit zsírosabb, és nem csupa száraz hús)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • egy vödör tejföl
  • kevés olaj

 

Elkészítés

A rizst kevés olajon folyamatos keverés közben megpirítom. 

Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítem, és néha megkeverve addig főzöm, míg majdnem elfővi a levét. Ekkor lefedem, és hagyom kidurrogni a rizsszemeket. 

Közben apróra vágom a vöröshagymát, sózom, és kevés olajon megfonnyasztom. 

Ráteszem a darálthúst, sózom, borsozom, és kevergetés közben puhára főzöm. 

Előkészítek egy jó nagy jénait, és elkezdek rétegezni: alulra egy adag hús, rá a rizs, és utána a tejföl. 

Ha szükséges, a rizs szintjét kicsit lehet vegetázni. A rétegek így követik egymást, tejföllel zárul az emelet. 

Fedő alatt 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 20 perc alatt összesütöm. Ha ügyesen tudom kiszedni, a rétegek szépen elkülönülnek egymástól, és látványosan mutatnak a tányéron 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!