Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ebben a dühöngő kánikulában nem szívesen veszi be magát az ember a konyhába, ezért a karfiolt két ütemben készítettem el.
Hozzávalók
- egy nagy fej karfiol, virágokra szedve
- egy zacskó zsemlemorzsa
- 4-5 tojás, só
Elkészítés
A karfiolt virágokra szedem, és sós vízben megfőzöm (a főzővizet nem öntöm ki, hanem gyorsan összedobok belőle egy levest). Hagyom kihűlni, és a kirántást nyugodt szívvel másnapra hagyom, addig eláll a hűtőben.
Másnap a tojásokat egy villával összekeverem, sózom.
A karfiolt zsemlemorzsa-tojás-morzsa sorrendben bepanírozom, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütöm:
Sütőben sütött krumplival tálalom, tartármártással. Hidegen sokszor még jobban esik, és nasiként is remekül beválik 🙂