Barion Pixel

Rántott karfiol

Szerző:

Tejmentes receptek, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek

Adag: 4 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ebben a dühöngő kánikulában nem szívesen veszi be magát az ember a konyhába, ezért a karfiolt két ütemben készítettem el.

 

Hozzávalók

  • egy nagy fej karfiol, virágokra szedve
  • egy zacskó zsemlemorzsa
  • 4-5 tojás, só

 

Elkészítés

A karfiolt virágokra szedem, és sós vízben megfőzöm (a főzővizet nem öntöm ki, hanem gyorsan összedobok belőle egy levest). Hagyom kihűlni, és a kirántást nyugodt szívvel másnapra hagyom, addig eláll a hűtőben.
Másnap a tojásokat egy villával összekeverem, sózom. 

 

A karfiolt zsemlemorzsa-tojás-morzsa sorrendben bepanírozom, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütöm: 

Majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütöm:

Sütőben sütött krumplival tálalom, tartármártással. Hidegen sokszor még jobban esik, és nasiként is remekül beválik 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!