Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A családban csak én szeretem a csirkemájat ebben a formában, ezért viszonylag ritkán készítem, de mégis ez került az asztalra ebédként. És milyen finom lett! Gyakrabban kellene készítenem….
Hozzávalók
- 15 dkg csirkemáj
- 1 púpos evőkanál zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, késhegynyi kakukkfű, , pici őrölt kömény
Elkészítés
A csirkemájat megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom.
A vöröshagymát csíkokra vágom, és a zsiradékon egészen puhára párolom.
Ezután adom csak hozzá a karikára vágott fokhagymát, és mindössze egy percig pirítom össze őket.
Végül hozzáadom a májat is, valamint a bors és só kivételével a fűszereket, és 6-8 perc alatt megsütöm. A legnagyobb darabot félbevágom, ellenőrzöm, hogy nem véres-e a belseje. Ha már rendesen átsült, lehúzom a tűzről, sózom, borsozom, és főtt rizzsel tálalom.