Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 db 7 dl-es üveg lekvár
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Őszintén szólva még soha nem ettem ribizlilekvárt, de amikor hozzájutottam egy három kilónyi csomaghoz, azonnal bizseregni kezdett a tenyerem, és nekiálltam. Háááááát, iszonyú pepecselős, szó se róla…. majdnem 2 óra volt, mire szépen az egészet leszemezgettem, a többi munka már gyerekjáték volt. Ebből a mennyiségből 2 db fél literes üveg szörp és 3 db 7 dl-es üveg lekvár lett.
Hozzávalók
- 3 kg ribizli
- 2 zacskó Dr Oetker 3in1 dzsemfix
- 1 kg cukor
- 2 g citromsav
Elkészítés
Miután sziszifuszi résszel végeztem, két tepsibe öntöttem szét a ribizlit, és a cukorral jó alaposan megszórtam.
Összekevertem, félretettem, és hagytam legalább 2 órán át pihenni.
Ezután egy szűrőn finoman átnyomkodtam a levét, ebből lett a szörp. Ehhez már csak a 2 g citromsavat kellett hozzákeverni, és kész is (eszméletlen finom egyébként, csak ajánlani tudom).
A leszűrt gyümölcshöz hozzákevertem a dzsemfixeket, és főzni kezdtem. Mikor már szépen levet eresztett, alaposan össze is turmixoltam, és hagytam rotyogni jó 10 percig. Ezután tiszta befőttes üvegekbe töltöttem (óvatosan, forró!!), celofánnal lefedtem, rátekertem a tetőt és fejre állítottam az üvegeket.
30 percig így maradtak, majd kihűlés után mentek a polcra, a többi lekvár mellé 🙂
A szörpök is mentek a kamrapolcra: