Barion Pixel

Ribizliszörp és ribizlilekvár

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Édes vétkek, Összes recept

Adag: 3 db 7 dl-es üveg lekvár

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Őszintén szólva még soha nem ettem ribizlilekvárt, de amikor hozzájutottam egy három kilónyi csomaghoz, azonnal bizseregni kezdett a tenyerem, és nekiálltam. Háááááát, iszonyú pepecselős, szó se róla…. majdnem 2 óra volt, mire szépen az egészet leszemezgettem, a többi munka már gyerekjáték volt. Ebből a mennyiségből 2 db fél literes üveg szörp és 3 db 7 dl-es üveg lekvár lett.

 

Hozzávalók

  • 3 kg ribizli
  • 2 zacskó Dr Oetker 3in1 dzsemfix
  • 1 kg cukor
  • 2 g citromsav


Elkészítés

Miután sziszifuszi résszel végeztem, két tepsibe öntöttem szét a ribizlit, és a cukorral jó alaposan megszórtam. 

Összekevertem, félretettem, és hagytam legalább 2 órán át pihenni.

Ezután egy szűrőn finoman átnyomkodtam a levét, ebből lett a szörp. Ehhez már csak a 2 g citromsavat kellett hozzákeverni, és kész is (eszméletlen finom egyébként, csak ajánlani tudom).

A leszűrt gyümölcshöz hozzákevertem a dzsemfixeket, és főzni kezdtem. Mikor már szépen levet eresztett, alaposan össze is turmixoltam, és hagytam rotyogni jó 10 percig. Ezután tiszta befőttes üvegekbe töltöttem (óvatosan, forró!!), celofánnal lefedtem, rátekertem a tetőt és fejre állítottam az üvegeket. 

30 percig így maradtak, majd kihűlés után mentek a polcra, a többi lekvár mellé 🙂

A szörpök is mentek a kamrapolcra:

 

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!