Barion Pixel

Soklisztes, sokmagvas kifli

Szerző:

Kelt tészták, Tojásmentes, Kenyérfélék, Összes recept, Zsemle, kifli

Adag: 6 db

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Kivételesen a saját szájízemre és ízlésem szerint sütöttem. Minden, itthon fellelhető liszt és magok kerültek bele, és minden szerénység nélkül állíthatom, hogy nagyon-nagyon finom lett 🙂

 

Hozzávalók

  • 10 dkg tk tönkölyliszt
  • 10 dkg graham liszt
  • 10 dkg tk rozsliszt
  • 10 dkg BL55 finomliszt
  • 5 dkg tejföl
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2,5 dl langyos víz
  • 22 g élesztő
  • 9 g só
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 1 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál zabpehely
  • pár kanál tej

 

Elkészítés

Minden hozzávalót (a folyadékokat langyosan) belemérek az üstbe, és kemény, de könnyen kezelhető, nem ragadós tésztát gyúrok belőle. 

Meleg helyen hagyom duplájára kelni (ehhez kb. 50 perc kellett). 

Lisztezett felületre borítom a tésztát, és olyan vékonyra nyújtom, ahogy a tészta hagyja magát. Ezután 6 cikkre vágom, és az így kapott háromszögel alapjánál kezdve kiflivé tekerem.

Sütőpapíros tepsire teszem őket, hagyok nekik helyet is, mert jól meg fognak kelni.

35-40 percig hagyom őket kelni, majd 230 fokra előmelegített sütőbe tolom. A tepsi alá egy edénybe 2 dl forró vizet öntök, hogy jó párás legyen a sütő. 25-30 perc alatt szép barnára sütöm őket. 

Langyosan valami lélegzetelállító, ahogy elolvad rajta a teavaj, de zacskóban tárolva még másnap is finom puha.



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!