Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 15 db
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
A sonkatekercs remek vendégváró, és kismillió verziója elkészíthető könnyedén, az éppen aktuális hangulatunknak, ízlésünknek megfelelően. Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy akár a gyerekeket is bevonhatjuk – biztosan élvezni fogják 🙂
Hozzávalók
- 15 szelet sonkás szalámi (négyzet alakú)
- 20 dkg túró
- egy kis doboz tejföl (170 g) fele
- ízlés szerint só, bors, törött paprika
- egy kis fej lilahagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A túró, tejföl és a fűszerek összekeverésével körözöttet keverünk.
Ne legyen túl híg, mert akkor nehezen kezelhető, és kifolyik a tekercsből. A hagymát is beleverem, és ha az ízek rendben vannak, mehet a sonkába.
Egy evőkanállal teszek a sonka egyik szélére, majd óvatosan feltekerem.
Egy tányérra sorakoztatom őket, díszítem petrezselyemzölddel.
Tálalhatom krumplisalátával, kaszinótojással, fasírtgolyókkal.