Barion Pixel

Sült csirkecomb vajas burgonyával

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Húsétel, Krumpliételek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 1.5 órán belül

Nehézségi fok: egyszerű

Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták 🙂

 

Hozzávalók

  • 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)
  • kevés olaj
  • 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)
  • só, bors, zsálya
  • 1 kg burgonya
  • kevés petrezselyemzöld, só
  • 5 dkg teavaj (vagy tejmentes margarin)

 

Elkészítés
A csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe. 
Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm. 
Jó étvágyat!


Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!