Barion Pixel

Sült hal

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Összes recept, Levesek

Adag: fejenként 2 szelet

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

A minap halászlé készült, és kicsit túlméreteztük a halmennyiséget. Ezért a kimaradt halszeleteket – értékmentés címén – megsütöttem. 

 

Hozzávalók

  • pár szelet hal
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csapot evőkanál pirospaprika
  • bors
  • kevés kapor
  • 3 dkg vaj (olajjal helyettesíthető)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kevés citromlé

 

Elkészítés

A lisztet összekeverem a paprikával, borssal és a kaporral. A halszeleteket megforgatom benne, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A vajat és az olajat felhevítem.

Lassú tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a szeleteket. 

Tálalás előtt pár csepp citromlével meglocsolom. Körettel vagy „nasiként” magában is gyorsan elfogy, és könnyű, finom, egészséges étel.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!