Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 3 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Ha már szezonja van az újkrumplinak, kár lenne kihagyni ezt a köretet. A krumpli eleve gyorsan megfő, mert még annyira zsenge, de a fűszerekkel és a végén a sütéssel igazán finom, roppanós köretet varázsolhatunk belőle.
Hozzávalók
- 60 dkg újkrumpli
- 5 dkg teavaj, egy kis zsír
- pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
- egy babérlevél
Elkészítés
A krumplit dörzsis szivaccsal alaposan megmosom, majd pár perc alatt sós, babérleveles vízben félig megfőzöm.
Ezalatt a zsírt és a teavajat összeolvasztom, fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával.
A krumplit leszűröm, kicsi hagyom hűlni, de épp csak addig, hogy kézzel vagy kanállal meg tudjam forgatni ebben a fűszeres szaftban.
Egy jénaiba teszem, a maradék szafttal meglocsolom, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. Jó étvágyat! 🙂