Barion Pixel

Sütőben sült krumpli

Szerző:

Tejmentes receptek, Tojásmentes, Villámétkek, Zöldségeket beszélek, Összes recept, Főzelékek, köretek, Krumpliételek

Adag: 3 főre

Elkészítési idő: 30 percen belül

Nehézségi fok: egyszerű

Ha már szezonja van az újkrumplinak, kár lenne kihagyni ezt a köretet. A krumpli eleve gyorsan megfő, mert még annyira zsenge, de a fűszerekkel és a végén a sütéssel igazán finom, roppanós köretet varázsolhatunk belőle.

 

Hozzávalók

  • 60 dkg újkrumpli
  • 5 dkg teavaj, egy kis zsír
  • pirospaprika, só, bors, őrölt kömény
  • egy babérlevél

 

Elkészítés

A krumplit dörzsis szivaccsal alaposan megmosom, majd pár perc alatt sós, babérleveles vízben félig megfőzöm. 

Ezalatt a zsírt és a teavajat összeolvasztom, fűszerezem sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával. 

A krumplit leszűröm, kicsi hagyom hűlni, de épp csak addig, hogy kézzel vagy kanállal meg tudjam forgatni ebben a fűszeres szaftban. 

Egy jénaiba teszem, a maradék szafttal meglocsolom, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom 20 percre. Jó étvágyat! 🙂



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!