Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
Az egyik kedvenc köretem, ami megállja a helyét önállóan is, percek alatt elkészíthető, tele vitaminnal és egészséggel. Szilveszterkor is kiváló, de legjobb nyáron, amikor tényleg minden friss, és hűsítő finomságként akár egy könnyű vacsorát is percek alatt rittyenthet belőle az ember.
Hozzávalók
- egy nagyobb uborka
- 5-6 koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 5 dkg feta sajt
- 10-12 szem fekete olajbogyó
Elkészítés
Az uborkát falatnyi kockákra vágom, hozzáadom a félbevágott paradicsomot, a nagyobb kockákra vágott lilahagymát.
Belekockázom a fetát, és hozzáadom a félbevágott olajbogyót (ez lehet zöld olajbogyó, paprikával töltött, vagy amilyet szeretünk).
Óvatosan összekeverem az egészet, és mehet a hűtőbe. Fogyasztás előtt kevéssel érdemes elkészíteni, különben sok levet ereszt.
Kiváló köret lehet fasírtgolyó, sonkatekercs, kaszinótojás mellé is.