SVÉT, vagyis Stílusos Vidéki ÉtTermiség. Erre a fedőnévre hallgat az a gourmet rendezvény, melyet a Rosinante Fogadó (Szigetmonostor) rendezett 2019. február 23-án, és melyen lehetőségünk nyílt tegnap egy kis ízkalandra. Nagy örömömre régi és új ismerősökkel volt szerencsém együtt kóstolgatni és nevetgélni gasztro és nem gasztro témában egyaránt.

De hogy mi is ez a rendezvény: két órás váltásokban összesen három turnusban érkeztek az eseményre a már előre regisztráló érdeklődők. Összesen 6 vidéki étterem képviseltette magát, előre meghirdetett menüjével:

A szervező, Rosinante Fogadó Szigetmonostor; Almalomb Kulináris Kitérő Hosszúhetényből; Macok Bisztró Egerből; Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalmáról; a Kistücsök Étterem Balatonszemesről; valamint a Nomád Hotel és Glamping Noszvajról.

Az egész rendezvény alaphangulatát megadta a helyszín: csodaszép és vadregényes utat választottunk a megközelítésére:

Az eseményen feltálalt ételek nemcsak ízletesek voltak, hanem a szemünkkel is alaposan jóllaktunk: alig tudtunk választani a sok gyönyörű fogásból (ezért időnként egymásét is meg kellett kóstolnunk, mert egyszerűen ennyi finomságnak nem volt már hely 🙂 )

Mi ezeket a gyönyörűségeket kóstoltuk végig:

Vegán zöldséges golyókat kukoricalepénnyel az Almalomb ajánlásában:

Aranyhal quinoa salátával a Nomád Hoteltől:

Zöldséges és bárányos samosa tahinivel joghurttal és koriander chutneyval szintén a Nomádtól:

És az egyik desszertünk is a Nomádtól származott, a csoki mousse szelet:

Nekem személyes kedvencem a levendulás szelet volt, csodásan könnyed és ízletes nyalánkság:

A kitett kolbászokat és sajtokat sem bírtuk kóstolás nélkül otthagyni:

Mi a déli etapot céloztuk meg, és milyen jól tettük, mert így együtt érkeztünk a Gourmet&Delicious két megálmodójával, Erikával és Szabival. Ott volt BogBag Bogi is, a #pucérkampány – csak a textil maradhat! kampány kitalálója is. Rizsáztunk egyet Ancsával, a rizsázzunk! blog háziasszonyával, és személyesen is megköszönhettük Keve Zsuzsának, az Eco-catering szívének és lelkének (vagy ahogy ő mondja: mindenesének) a kislányom iskolai farsangjára adott lebomló poharakat és tányérokat. Ezen kívül ott volt még Marianna is a Teaprogramokkal. Szép kis társaság gyűlt össze, finomakat ettünk, jókat beszélgettünk és hatalmasakat kacarásztunk 🙂

Egy csoportképet is köszönhetünk Szilárdnak, a kithtools.com atyjának:

És pár elkapott pillanat is született a csacsogó csajokról 🙂

Itt azért már eléggé sikerült vidámra vennünk a figurát 🙂

Szemfülesek észrevehetik, hogy a kép nyomokban Lucát, a Czakó Kert és Piacz szervezőjét is tartalmazza:

Balról jobbra: Degeszpocak, Teaprogramok, Gourmet&Delicious, BogBag, és Várady Luca (Czakó Piacz)

Bogitól egy névreszóló biopamut zsákot is kaptam, így a bevásárlásaim során végleg elköszönhetek az egyszerhasználatos műanyag zacsiktól 🙂

Összességében minden érzékszervemnek nagy élmény volt a tegnapi nap, örülök, hogy ott voltunk!

Summary
Tavaszváró mini-SVÉT 2019
Article Name
Tavaszváró mini-SVÉT 2019
Description
A Rosinante Fogadó 2019. február 23-án rendezte meg a Tavaszváró mini-SVÉT-et. Részletek és élménybeszámoló a bejegyzésben 🙂
Author

Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm!
Nézd meg a receptajánlót, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!
További tippeket, újdonságokat a Degeszpocak Facebook oldalán találsz, csatlakozz hozzánk ide kattintva, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.
Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/
Summary
Tavaszváró mini-SVÉT 2019
Article Name
Tavaszváró mini-SVÉT 2019
Description
A Rosinante Fogadó 2019. február 23-án rendezte meg a Tavaszváró mini-SVÉT-et. Részletek és élménybeszámoló a bejegyzésben :)
Author