Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 8-10 darab
Elkészítési idő: 30 percen belül
Nehézségi fok: egyszerű
[Támogatott bejegyzés, termékmegjelenítést tartalmaz]
Akár tej-tojásérzékenység miatt, akár egyszerűen csak a hozzávalók hiánya miatt választunk mentes palacsintát, egyik ok miatt sem kell lemondanunk a finom ízek és illatok élvezetéről, csak merni kell kísérletezni. Például az ízesítéssel – egy klassz teával például
Hozzávalók
- 450 ml langyos tea
- egy csipet élesztő
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1,5 evőkanál cukor
Elkészítés
A legnehezebb rész a megfelelő tea kiválasztása, különösen, ha jobbnál jobb teák közül válogathatok – most éppen a Menta Tea Shop jóvoltából. Sokféle teát kipróbáltunk már, most épp az Alma álom volt porondon, átható alma illata az ételt is finoman ízesíti meg.
Szóval először is a leírás alapján elkészítek 4,5 dl teát, majd kicsit hagyom hűlni. Ha szeretnénk, hogy domináljon a tea illata és íze, bátran használjunk 1,5-szer annyi teafüvet, mint amennyit a használati utasítás ír.
Ezután egy kézi habverő segítségével a tea felébe belekeverek minden további hozzávalót, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen. Végül hozzáöntöm a tea másik felét is, és hagyom 5-10 percig állni. Ezután mindkét oldalát aranybarnára sütöm (minden palacsinta előtt pár csepp olajat csorgatok a teflon palacsintasütő közepébe, hogy jól csússzanak a palacsinták, így lehet zsonglőrködni is ügyesebbeknek, feldob-elkap technikával 🙂 ), és ízlés szerint ízesítem.
Nálunk a kakaós-házi baracklekváros a tuti befutó, de szeretjük a kakaósat, lekvárosat és túrósat is.