Barion Pixel

Teljes kiőrlésű graham és egyéb lisztes kenyér

Szerző:

Kelt tészták, Tojásmentes, Kenyérfélék, Összes recept

Adag: 2 db formakenyér

Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz

Nehézségi fok: gyakorlatot igényel

Ezek az ikrek ajándékba készültek. A teljes kiőrlésű vonalon mozogva tovább dúsítottam a lisztek felhasználási körét, graham lisztet is kipróbáltam. Finom, sűrű és laktató kenyér lett a végeredmény.

 

Hozzávalók

  • 25 dkg öregtészta
  • 2 dl víz
  • 0,7 dl tej
  • egy fél kávéskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 20 dkg liszt (BL 55)
  • 10 dkg tk tönkölyliszt
  • egy csipet aszkorbinsav
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csapott evőkanál só
  • 10 dkg tk graham liszt
  • 10 dkg tk rozsliszt

 

Elkészítés

Ugyanúgy készül, mint a teljes kiőrlésű párja, csak most két kenyérkét formáztam a tésztából.

Meglocsoltam vízzel, megszórtam lenmaggal, és ment a sütőbe. Rácson hagytam kihűlni, és még langyosan, tiszta konyharuhába tekerve vittem ajándékba. Nem szabad zacskóba téve tárolni, mert akkor savanyodik.

 



Ha tetszett ez a bejegyzés és megosztod, köszönöm.

Nézd meg további receptjeimet, biztosan találsz még a fogad alá valót közöttük!

Gyorsan értesülhetsz a blog bejegyzéseimről, tippekről és újdonságokról a Degeszpocak Facebook oldalán amit itt találsz, vagy kérdezz-csevegj velünk a Facebook csoportunkban is, amit itt érsz el.  Gyere és csatlakozz hozzánk egy kattintással!

Instagram: https://www.instagram.com/degeszpocak/



error: A tartalom védett!!