Szerző: Molnár-Keresztényi Brigitta
Adag: 2 db formakenyér
Elkészítési idő: csak ha nagyon ráérsz
Nehézségi fok: gyakorlatot igényel
Ezek az ikrek ajándékba készültek. A teljes kiőrlésű vonalon mozogva tovább dúsítottam a lisztek felhasználási körét, graham lisztet is kipróbáltam. Finom, sűrű és laktató kenyér lett a végeredmény.
Hozzávalók
- 25 dkg öregtészta
- 2 dl víz
- 0,7 dl tej
- egy fél kávéskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg liszt (BL 55)
- 10 dkg tk tönkölyliszt
- egy csipet aszkorbinsav
- 2 evőkanál olaj
- egy csapott evőkanál só
- 10 dkg tk graham liszt
- 10 dkg tk rozsliszt
Elkészítés
Ugyanúgy készül, mint a teljes kiőrlésű párja, csak most két kenyérkét formáztam a tésztából.